Valitse Painonpudotusohjelma

PAINONPUDOTUS

Miten laihtua? Onnistuuko laihdutus ilman liikuntaa? Tehokas painonpudotus ja painonhallinta onnistuu vain yhdistämällä terveellinen ruokavalio oikeanlaiseen harjoitteluun.

– Monille tämä on hyvin arka asia, mutta suurin osa tapaamistani ihmisistä haluaa päästä eroon muutamasta ylimääräisestä kilosta ennen kesää kaikkien suurten juhlapyhien jälkeen.

MITÄ ENSIMMÄISEN TAPAAMISEN AIKANA TAPAHTUU?

– Aloitan yleensä aina konsultaatiolla, jossa haluan kuulla asiakkaasta ja hänen tavoitteistaan. Haluan tietää asiakkaasta enemmän, esimerkiksi onko hänellä vammoja, jotka minun täytyy ottaa huomioon, millainen hänen arkensa on ja miksi hän haluaa pudottaa painoa. Lisäksi haluan tietää, mitä juuri hän on valmis tekemään saavuttaakseen tavoitepainonsa, ja haluaako hän saavuttaa tavoitteensa tiettyyn päivämäärään mennessä.

Luotamme kansallisiin ravitsemussuosituksiin, jotka puolestaan perustuvat pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin (NNR). Ravitsemussuosituksissa on enemmän kyse ruokavalion kokonaisuudesta ja siitä, mitkä elintarvikkeet ovat hyväksi ja mitkä vähemmän hyväksi terveydelle.

KUINKA TÄRKEÄÄ LIIKUNNAN HARRASTAMINEN ON, JOTTA PAINO PUTOAA? MILLAISTA LIIKUNTAA HARRASTAMME?

– Liikunnan harrastaminen on tietenkin tärkeää, sillä se lisää rasvanpolttoa ja kaloreiden kulumista. Kaloreitahan täytyy kuluttaa enemmän kuin syöty ruoka sisältää. Harrastamme liikuntaa monipuolisesti, sekä voimaa lisäävää että kuntoa parantavaa, sekä suuri- että matalatehoista liikuntaa.

 

KUINKA USEIN TAPAAMME?

– Se riippuu tavoitteesta ja motivaatiosta, mutta jos tavoitteena on pudottaa painoa oikein reilusti, suosittelen vähintään 2–3 kertaa viikossa ja sen lisäksi erilaisia kotiläksyjä.

KUINKA NOPEASTI PAINO PUTOAA? 

– Kuten aiemmin vastasin, kyse on kalorialijäämästä. Mitä pienempi kalorien saanti ja suurempi kulutus, sitä nopeammin paino putoaa. Suositukseni on pudottaa painoa 250–750 grammaa viikossa, jotta elintapojen muutos olisi pysyvä.

 

Mikä ohjelma minun kannattaa valita ? 
Jätä kommentti

Voit kysyä minulta, valmennukseen liittyvissä asioissa, paketteihin tai hyvinvointiin ym. Koitan vastata mahdollisimman pian :)

Kysy sannalta

Sanna-Maija Aalto © 2020
Kaikki oikeudet pidätetään - dsgnrs.